VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Adventní kalendář pro děti i tatínky

Prosinec 2017

Ano, v obchodech je nabídek na adventní kalendáře tolik, že je můžete přehazovat vidlemi, ale když dětem místo klasiky s pár pidi čokoládičkami kalendář vyrobíte, a ještě tento speciální, tak to určitě ocení. A tak pojďme udělat našim dětem ten letošní advent opravdu výjimečný.

Cena:

Odkaz: 

Adventní kalendář je klasika a od dob, co mám děti u nás nesmí chybět. Tento rok adventní kalendář vyrábím pro děti už po několikáté. V minulých letech to byl domeček z ruliček od toaletního papíru, pak zas girlanda z domácích sušenky s čokoládou (podle formiček od Tescomy).

Když jsem sháněla inspiraci na nápady pro další rok, bylo mým cílem kromě hezkého kalendáře pro děti i to, abych jej mohla s vámi sdílet a co nejvíce vám tak pomohla. Protože právě o tom je projekt Vraťme děti do hry. Je o zábavě pro děti a pomoci pro rodiče. 

Adventní kalendář DIY - kapsičky s vánočními úkoly

V podkladech najdete k vytištění kapsičky, do kterých vložíte cedulku s vánoční aktivitou.
Můžete přidat i malou drobnost v podobě hezké samolepky, bonbonu, barevné
lepící pásky, razítka, gumy na gumování, čokoládové mince, jednotlivých dílečků
stavebnice, pro holčičky třeba prstýnek nebo sponku, ...

Kapsičky můžete rozvěsit na větev či cokoli jiného, nebo z nich udělat adventní girlandu.

A protože vím, že času zvláště před Vánoci není nazbyt, nejsou to jen nějaká obecná doporučení, ale vše konkrétně popsáno a nafoceno, tak abyste si s dětmi společný čas mohli co nejlépe užít a nemuseli shánět další návody a inspiraci.

V podkladech k vytištění najdete:

Cedulky s adventními aktivitami (aktivit je o něco více, abyste mohli vybrat ty nejvhodnější pro vás) + návody a šablony k vyrábění

Barevné kapsičky - určené na slepování průhlednou izolepou (to je to, co vidíte na fotce s větvičkami)

Černobílé kapsičky - ty doporučuji slepovat barevnou washi páskou nebo barevnou izolepou (horní obrázek s kapsičkami do girlandy)

Kolečka s čísly - pro případ, že jako kapsičky na cedulky a dárečky využijete roličky od toaletních papírů, krabičky od sirek či cokoli jiného

Adventní kalendář pro tatínky jako bonus! 

Asi si teď ťukáte na čelo, proč dělat adventní kalendář i pro tatínky?

Protože při vší naší péči o děti mohou mít pocit, že je zanedbáváme. No a tak není na škodu jim ukázat, že i na nich nám záleží a také jim něco originálního připravit. Muži humor ocení, a tak jsem připravila na každý den jeden vtip a opět nějaké do zásoby, abyste je mohli přizpůsobit podle jeho vkusu. A začít ráno vánočním vtipem určitě den zpříjemní.

Adventní kalendář s vtipy pro tatínky

 

Podklady ke stažení všech adventních kalendářů jsou k dispozici zde.

Adventní hraní

Zpříjemněte dětemi sobě Vánoce a advent i dvěma hrami, které vykouzlí hezkou adventní atmosféru. Bojovka na doma Vánoce v ohrožení je spíše komornější záležitost, kdy se dítko či sourozenci snaží ve 12 tematických úkolech zachránit letošní Vánoce.

Kartičková hra To dáš! je naopak určená pro více hráčů, ať už v rodině nebo s přáteli. Na 72 kartičkách si užijete kopec zábavy, vzpomínek i vánočních tradic.  Určitě ji vyzkoušejte, protože hezké zážitky a vzpomínky se tvoří právě ze společného stráveného času. A ještě malý tip, ale pšt! Při vyluštění tajenky z vánoční bojovky máte 50 Kč slevu na vánoční kartičky To dáš!

Vánoční hry vykouzlí hezkou atmosféru

Přejeme pohodový advent, krásné Vánoce a hodně štěstí do nového roku!

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!