VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Aquapalace Čestlice

Září 2019

Výborně strávený den vodním řáděním

Cena:

1749 Kč rodinná celodenní vstupenka

Aquapalace máme celkem blízko, ale při pohledu na ceník mě vždycky přešla chuť. Kluci však pořád básnili o Aqualandu Moravia, a tak jsme se rozhodli při nějaké speciální příležitosti sem také zajít. Tou příležitostí se stal nástup Kubíka do první třídy. První školní zářijový den jsme se klukům vždycky snažili nějak zpestřit (ZOO, projížďka na šlapadlech apod.). Vzhledem k deštivému počasí a momentální oblíbenosti aquaparků bylo rozhodnuto, i když jsme si to pro ně do poslední chvíle nechali jako překvapení.

Do Čestlic jsme dorazili před jedenáctou. Cestou jsme si ještě v autě dali svačinu, abychom neměli hned hlad a čas trávili hlavně ve vodě a ne v restauraci. Na pokladně jsem přetrpěla cenu 1749 Kč za celodenní rodinnou vstupenku a pak už nic nebránilo tomu, abychom si vodní den náležitě užili.

Šatny mají společné dámské a pánské, ale to už je asi standard. Hned u vstupu do koupací části byli kluci nadšení.  Na začátek jsme vyzkoušeli řeku, která propojuje vnitřní i venkovní části koupacích atrakcí. Za chvíli z reproduktorů hlásili, že bude vlnobití, a tak jsme honem přispěchali do bazénu na vlny. Bazén má pozvolně sestupné dno až asi do 2,40m, a tak si každý užije vlny tak, jak je má rád. Pak kluci vyzkoušeli atrakce pro prťousy a sháněli se po pořádných tobogánech. Cestou jsme to vzali přes Korálový dóm, což je bazén s teplejší vodou, kde jsou v zadní části dvě akvária s mořskými rybami.

Hitem aquaparkuj jsou samozřejmě tobogány. Mají tu klasické na ježdění po zadku i na ježdění na nafukovacích jedno-, dvoj – a troj- kruzích. Oproti Aqualandii je poměrně těžké se zorientovat, které tobogány mají jakou úroveň obtížnosti. Informační cedule k atrakcím jsou většinou až nahoře, těsně před nástupem do tobogánu. I tak se ale moc nedá na napsané informace spolehnout. Jen dva tobogány jsou pro už pro věk 6+, což nikde dopředu není psáno, takže pokud bychom dodržovali nařízení či doporučení, šestiletý Kubík by se moc nepovozil.

Tobogán „Canyon“, který je celkem drsný je označen 8+, ale to byl jeden ze dvou, kam jsme ho nevzali. V řece je dost vody a je opravdu potřeba umět plavat a bezpečně se udržet nad vodou. Druhý, který jsme s mladším vynechali, byl tobogán zakončený trychtýřem, kde se padalo do hloubky asi 2,3m. Luki (9,5 roku) na oba zmíněné chodil a náramně si je užíval. 

Ostatní tobogány označené 8+, 10+ i 12+ Kubík ve svých 6,5 letech s přehledem dával, ale je pravda, že jsme nejdříve vyslali muže a staršího bráchu na průzkum.

Jezdili jsme tobogány určené pro nafukovačky i klasické tobogány a všichni jsme si to užívali a úplně jsme zapomněli na čas. Jako výtku bych zmínila špatnou, resp. žádnou organizaci předávání nafukovacích kruhů, kdy bylo problém sehnat dvoj či trojkruh, protože systém byl takový, že kdo jezdil, kruhy si nechával a rovnou pokračoval do fronty na tobogán. V době, kdy jsme tam byli my, se naštěstí na „jednokruh“ nečekalo, problém byl jen s dvoj- a trojkruhy.

Ještě před jídlem Lukiho zaujal zorbing. Byl kupodivu za celkem rozumnou cenu – 5 min za 50 Kč, tak si to Luki vyzkoušel a byl spokojený. Za chvíli zas zvali do vlnobití, a tak jsme opět neodolali.

Po třetí hodině jsme zašli do restaurace. Pro představu - dětská jídla stojí 85 Kč, dospělá obyčejnější 140 Kč, pití 40 – 50 Kč.

Po jídle byl na řadě průzkum částí, které jsme před tobogánovým řáděním vynechali. Vyzkoušeli jsme Relaxační místnost, „Pomalou řeku“, „Divoký kanál“ i vířivky. Jedině plavecký bazén jsme vynechali. V pomalé řece je i několik posilovacích atrakcí, které vše zpestřují a dávají dobrý pocit, že se v pohodě dají zvládout shyby, přítahy i ručkování :). 

Propojenou řekou jsme se podívali i ven a pak vpluli zas do tobogánové části a jezdili své oblíbence. U Kubíka to byla „zebra“ – černobílý tobogán (12+), ale hlavní byl oranžový, kde se před jízdou na tabletu volil program jízdy – od „zpomal“, přes „duhu“ až po "raketu" nebo "tornádo".

Luki to pojal víc adrenalinově a mimo oranžového „tabletového“ tobogánu jezdil i Canyon a tobogán s trychtýřem. Odpoledne byla u černobílého tobogánu i možnost za 50 Kč si půjčit na jízdu brýle s virtuální realitou, tak si to kluci každý jednou vyzkoušeli.

Co se týká množství a pestrosti tobogánů je to určitě nejlepší aquapark, který jsme navštívili. Kluci jsou jednoznačně pro, já váhám mezi tímto a Aqualandem Moravia, kde mi vyhovovalo přehledné značení tobogánů, organizace nafukovacích kruhů i lepší výběr jídel v restauraci.

Každopádně den jsme si všichni výborně užili a i přes celkové náklady 2 500 Kč (1750 Kč vstup, 50 Kč parkovné a 700 Kč útrata za jídlo, zorbing a brýle s VR) se sem nejspíš někdy zas vrátíme.

Pokud Aquapalace máte daleko nebo se vám nechce tolik utrácet, můžete dětem dopřát prima zábavu díky připraveným hrám. Za chvilku pro ně s připravenými podklady vykouzlíte  třeba hledačku pokladů na téma starověkého Egypta nebo z doby Keltů.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!