VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Ďáblova pr... a rozhledna u Jakuba

Květen 2017

Vtipný skalní útvar, který i slušňáky na chvíli změnil v dlaždiče a hezká rozhledna s úžasným výhledem. Prostě super výlet.

Cena:

Vstup na rozhlednu pro dospělé za 40 Kč, děti nad 120cm za 15 Kč

Tenhle výlet jsme si dali na poslední den našeho pobytu v penzionu Rota v Písčné. Mimochodem penzion doporučuji na dovolenou s partou – vede to príma chlapík a prostory jsou sice obyčejnější, ale prostorově velkorysé a okolní prostředí krásné.

Trasa na Ďáblovu pr... a rozhlednu U Jakuba

Z Písečné jsme se přesunuli kousek za Nový Svět (kdo to chce přesně, tak je to 49.0815072N, 15.2563731E). Místo, odkud vyrazit jsme poznali podle zaparkovaných aut u malé cesty. Procházka loukou a lesem byla moc příjemná.

Jedním ze dvou hlavních lákadel výletu byl skalní útvar Ďáblova pr... Opravdu to tak vypadá, takže jsme se nafotili, děti lezly i nahoru, ale asi to nejzábavnější pro ně bylo, že mohly beztrestně a bez napomínání používat sprosté slovo označující tuto skálu. Náležitě si to užívaly a pr...e lítaly všude :).

Hned po opuštění tohoto místa ale musely děti zas „přepnout“ na slušný slovník.  Dál cesta pokračovala okolo rybníků. Je tam hezká revitalizovaná oblast s několika rybníky a je u nich i lavička s posezením a socha vodníka.  

Za pár desítek minut jsme dorazili k rozhledně u Jakuba. Vyšlapali jsme na rozhlednu, užili si výhledy do kraje, vystáli frontu na párek v rohlíku a pak vypustili děti do spleti tras a chodbiček, na prolézačku a do perníkové chaloupky - vše zbudováno právě pro dětské řádění okolo rozhledny.

Když si dospělí pohověli u kafíčka a děti vylítaly kolem, vrátili jsme se k autům a rozjeli se směr na naše domovy. Neodjíždělo se nám ale tak těžce, protože místní kraj i penzion nás zaujali tolik, že jsme si pobyt rovnou zamluvili i na příští rok.

Právě v rámci pobytu v Písečné jsem na dětech testovala svoje nové gamebooky. Jak textový pro starší děti, tak zvířátkový pro ty mladší. Původně jsme plánovali hrát na zahradě, ale počasí mělo jiný názor, a tak jsme hru zrealizovali na chodbách penzionu. Dětem jsme trošku protáhli kostry, protože jsme jim kartičky se stanovišti rozvěsili v rámci třech pater, ale i tak to hezky zvládly a líbilo se jim to. Dokonce se k nám přidal i šikovný kluk majitele penzionu a nadšeně hrál s námi.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!