VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Kaštanové tvoření

Říjen 2018

Kaštany jsou prostě klasika, ale každý rok se snažíme s dětmi o nějaké vylepšení.

Cena:

Odkaz: 

Letos jsme opět zapojili modelínu - přírodní puristi prosím nekamenujte nás, dětem se s ní báječně a bezpečně tvoří. Novinkou u nás byly fixy, ideální je bílá lihovka (permanentní) na hnědé části kaštanů a černá na světlé.

Létající kaštan

A protože máme rádi hry, zapojili jsme i kaštany do her. Vytvořili jsme „hrací kameny“, které se dají použít místo figurek na deskové hry. Z roličky od toaleťáku, provázku, kaštanu a trochy lepidla z tavné pistole jsme udělali „chytací trenažér“ :), kdy délkou provázku určujete obtížnost chytání. Na provlékání provázku kaštanem, ať už na tuto kaštanovou hračku nebo kaštanovou housenku, jsem nastřihla špejli, dala do ní provázek a už to šlo snadno.

A ještě jednu novou hru, tentokrát na ven, jsme si vyrobili. Při krásných slunečných dnech blbneme s kaštanem s krepákovými bábrlemi. Přivyhození do vzduchu hezky létá a bábrlata krásně vlají. Výroba byla trošku náročnější, a tak jsem tentokrát tvořila já. Šídlem jsem udělala ve středu kaštanu otvor, jednotlivé krepáky jsem smotávala do špičky a pomocí šídla tlačila do otvoru. Při házení některá bábrlata vypadávala, a tak jsem je zakápla trochou lepidla z tavné pistole a už drží.

Letošek u nás byl ve znamení agentů – jak na horách díky Velké agentské hře, tak na květnovém víkendu s Agentskou únikovkou na doma. A tak nemohl chybět kaštanový agent. Mj. Tyhle hry jsou vážně dobré. Nevěříte? Vyzkoušejte a uvidíte sami, že děti dobrovolně odloží tablety. :)

Naše loňské kaštanové tvoření najdete tady. To byl hit vrtulník.

Co nejraději z kaštanů tvoříte vy?

 

Kaštanový agent (pšššt - s rukama z pistácií)
Je to sekáč, sekne mu to :)
Kaštanové hrací kameny
Nahoď a chytni kaštan
Jen tak pro radost

 

 

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!