VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Svíčkárna Rodas Liberec

Prosinec 2016

Príma kreativní aktivita asi na hodinku, když se to maximálně natáhne a ještě zbydou krásné výrobky na památku nebo jako osobní dárky.

Cena:

Zábava asi na hodinu, cena okolo 200 Kč podle spotřebovaného materiálu.

Svíčkárnu jsme si vybrali jako klidovou a „teplou“ aktivitu po mrazivém výšlapu na Ještěd. Mimochodem i v mlze a sněhu Ještěd stál za námahu. Zpátky jsme jeli lanovkou, ale nahoru jsme si to poctivě vyšlápli lesní cestou „po modré“.

http://www.lanovka-jested.cz

 

Ve svíčkárně bylo o adventním víkendu překvapivě málo lidí. Paní na pokladně se nás hned ujala a hezky vysvětlila, co všechno a za jaké ceny  si lze vyrobit. S kluky jsme napřed zkusili mýdlo. Jeho výroba je nenáročná (možná až příliš), ale výsledek hezký. Mýdlo se vykrojí formičkou z připraveného mýdlového plátu mýdla,  kus stojí okolo 20 Kč.

 

Pak jsme se vrhli na svíčky. Luki si vybral sypký vosk do skleničky na nožce ( 90 Kč). Výsledek byl sice efektní, ale Lukiho tato výroba moc neuspokojila, protože byla příliš jednoduchá. Kubík si vybral tlustou svíčku, na kterou jsme po namáčení vytlačili motiv z vykrajovátka. Svíčka byla na držení za knot pro jeho tlapky moc těžká, takže jsem to dělala spíše já. Nakonec mělo největší úspěch dekorování dlouhých hubených svíček metodou postupného namáčení do barevných vosků, protože vyrábět mohli  oba sami (15 Kč/ks).

Lze si tady do formiček odlít i voskovky nebo do lahvičky nasypat různé barevné koupelové soli či namíchat si voňavé spreje.

 

Zábava asi na  hodinu, cena okolo 200 Kč a pěkné vlastnoručně vytvořené výrobky k odnesení domů. Příště bych zvolila asi jen vyrábění těch klasických dlouhých svíček, které se jim líbilo nejvíc. I když takhle bylo to zase bylo pestřejší.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!