VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Zřícenina skalního hradu Vranov v Českém ráji

Srpen 2019

V Českém ráji mají rodiče chalupu, takže vybírat nové místo na výlet pro kluky je obtížné. Ani nevím, jak nám mohla zůstat zřícenina hradu Vranov utajená. Letos jsme jí “objevili” a určitě stojí za to!

Cena:

100 Kč rodinné vstupné

Dostanete se k ní z Malé Skály, kde je potřeba zaparkovat (50 Kč/den). Před cestou se můžete posilnit v blízké pizzerii. Pizza byla výborná a čekání na ní jsme si zkrátili prohlídkou vedlejšího krámku s nádhernými kovářskými výrobky.

Po baště jsme se vydali po červené turistické značce nahoru. Stoupání je prudší, a tak jsme byli rádi, že jsme si dali jen 2 pizzy a ne každý svoji. Prošli jsme hradní bránou a v kiosku jsme si koupili rodinnou vstupenku (100 Kč) a dostali papír s informacemi k hradu. Na trase je13 zastavení a ke každému je kratší popisek. Díky tomu, že se jedná o zříceninu (a dokonce nejrozsáhlejšího skalního hradu u nás!) je prohlídka hodně zajímavá i pro akčnější děti. Leze se  po kamenech různě na vyhlídky i do jeskyní. Všude je sice zábradlí, ale stejně je potřeba děti dobře hlídat, aby někde nespadly.

Pokud na vás akce bylo málo, vyzkoušejte půjčovnu lodí a lanový park dole pod hradem a dejte mi pak prosím vědět. To jsme si museli nechat na nějakou příští návštěvu.

A jestli to máte do Malé skály daleko, udělejte výlet dětem zábavnější klidně třeba u vás za barákem některou z připravených bojovek nebo vyzkoušejte hledačku pokladů.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!