VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Do kina i v době Covidové? V autě klidně ☺

Listopad 2020

Netradiční zážitek, který stojí za to.

Cena:

350 Kč za auto

Izolaci doma už máme celkem natrénovanou z jara, takže to zvládáme. Jen jak je více zima a dřív tma, tak dny plynou všechny hodně stejně. A tak jsme pro nás i kluky jednotvárný čas chtěli přerazit nějakým pěkným netradičním zážitkem, který by se dal realizovat i v době lockdownu.

Z jednoho newsletteru na mě blikla nabídka autokina na Strahově, a protože v nabídce měli i pohádku (Princezna zakletá v čase), rozhodli jsme se to vyzkoušet.

Přes internet jsme si koupili lístky, já udělala do termosky pro kluky kakao a pro nás yogi čaj a teple jsme se oblékli a pro jistotu do auta přibalili i deky. Přece jen počasí už není nejteplejší a je nutné mít vypnutý motor (abychom navzájem nečuchali výfukové plyny) a alespoň trochu pootevřené okénko (aby se nezamlžovala okna). 

Autokino je otevřené hodinu před začátkem, a tak jsme postavili auto na vyhrazené místo, obsluha si nascanovala QR kód ze vstupenky a pak jsme se šli projít na Petřín.  Hodinka akorát stačila na zavzpomínání na život na kolejích, procházku kolem Štefánikovy hvězdárny a výhled na Petřínskou rozhlednu a šli jsme zpátky. Na počasí okolo 4°C to bylo tak akorát. 

Stačilo se vrátit pár minutek před představením a uvelebit se. Kluci ze svých sedaček dobře neviděli, ale toho mladšího jsem si vzala k sobě dopředu a starší si sedl na prostřední sedadlo, a tak jsme všichni pohodlně viděli. U jiných posádek jsem zahlédla, jak uklízely autosedačky do kufru, takže další řešení je prohodit si s dětmi místo a posadit dospěláky dozadu. 

Přes SMS jsme si objednali hranolky a popcorn, které obsluha donese až k autu. Mají i kafe,burgry a pod., takže hladem ani žízní trpět nemusíte. Na úvod nás milým slovem přivítala holčina z pořadatelského týmu a promítání začalo. Na úvodním papíře jsme dostali informaci o frekvenci, na kterou si máme naladit rádio, takže je možné si nastavit vlastní hlasitost. Plánju tak vzít do kina i svojí 91 letou babičku, na kterou je klasické kino příliš potichu. Jen si nesmím zapomenout vzít špunty do uší :). 

Takže za nás autokino rozhodně doporučujeme!

A jestli autokino nemáte zrovna v dosahu nebo potřebujete pro děti nějakou více akční zábavu, vyzkoušejte třeba egyptskou nebo keltskou hledačku pokladů, agentskou únikovku nebo některou z bojovek. Děti také vtáhnete do příběhu a ještě si u toho protáhnou nohy i mozkové závity :)

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!